FAQ

Veelgestelde vragen

 • Voor meer vragen kun je e-mailen naar studenthousing@gapph.nl
  Of telefonisch contact opnemen via 088- 62 62 200.

 • Ja, dat kan. Bij het registreren kun je aangeven in welke campus locatie jij het liefste wilt wonen. Helaas kunnen wij niet altijd aan deze voorkeur voldoen. Wij zijn altijd afhankelijk van de actuele beschikbaarheid. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om je een kamer te kunnen aanbieden in een campus naar keuze.

 • Jaarlijks organiseert de HAC (onderdeel van UCR) een meubel actie (Furniture Fund). Tijdens de Furniture Fund kunnen studenten tweedehandse meubels kopen voor een leuke prijs.

  Via Gapph is het ook mogelijk om een meubelpakket af te nemen. Wij werken samen met Student Furniture Holland. Studenten worden van tevoren geïnformeerd over de mogelijkheden en de uiterlijke besteldatum.

 • De openingstijden zijn; maandag t/m vrijdag van 9:00 – 12:00 en 13:00 – 16:00

  In het contract staat de begindatum aangegeven. Vanaf deze datum is het mogelijk om de sleutels bij ons op te halen bij ons kantoor aan de Lange Noordstraat 34 in Middelburg. Wij brengen jou ook per mail op de hoogte van de exacte datum.

  Indien jij niet op afgesproken datum in de gelegenheid bent de sleutel op te halen kan dit ook op een later tijdstip, echter blijft de ingangsdatum van jouw contract ongewijzigd. Eerder de sleutel, of door iemand anders laten ophalen is helaas niet mogelijk.

 • Bel 088 62 62 200 en volg de instructies op.

 • Alle Nederlandse, Europese en niet-Europese studenten komen in aanmerking voor huurtoeslag als je in een kamer woont met een eigen voordeur. Woon je dus aan de Bagijnhof, Hof van Sint Pieter of een andere campus met gedeelde voorzieningen dan kom je helaas niet in aanmerking voor huurtoeslag. Woon je aan de Koestraat, J. Roggeveenhof of de Bachtensteene, dan kun je via de site van de Belastingdienst huurtoeslag aanvragen. Heb je een dubble-room in J. Roggeveenhof of Koestraat?, dan kun je de huurtoeslag voor één kamer aanvragen en dit samen delen met je huisgenoot.

 • Op de factuur melden wij onze bankgegevens. Het is mogelijk om de huur handmatig over te maken.

  Wij kunnen de huur uiteraard ook automatisch laten afschrijven per de 1e van de maand. Hiervoor kun je een mandate invullen. Dit is een machtigingsformulier. Wij kunnen de huur van alle Europese bankrekeningnummers laten afschrijven.

  Het is ook mogelijk om de huur bij ons op kantoor te betalen. Je kunt bij ons pinnen.

 • Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het betalen van je maandelijkse huur servicekosten bruikleensom. Zorg dat je voldoende op je rekening hebt staan voor de maandelijkse incasso. Is de automatische incasso niet gelukt? Dan kun je in jouw account online betalen.

 • Ja, per campus betaal je (naast je huur) per maand servicekosten. Hoe hoog deze servicekosten zijn, kun je vinden op deze website onder het kopje informatie (en dan prijzen).

  Over de voorschotten ontvang je elk jaar in mei een eindafrekening van de daadwerkelijk gemaakte kosten over de periode januari tot en met december. Afhankelijk hiervan krijg je geld terug of zal je bij moeten betalen. Over de genoemde bijdrages Onroerende Zaak Belasting, Elbuco en internet vindt geen afrekening plaats. Servicekosten kunnen jaarlijks aangepast worden.

 • De waarborgsom bedraagt € 250,00 en de eenmalige administratiekosten bedragen € 60,00. De waarborgsom wordt na vertrek (8 tot 10 weken nadat het contract is verstreken) teruggestort op je bankrekeningnummer, mits de kamer netjes- en schadevrij is achtergelaten.

 • UCR

  Gapph is de vaste huisvester voor UCR studenten. Op voorhand is het niet mogelijk voor UCR studenten om de woonruimtes te bezichtigen. Wel is het mogelijk om de foto’s van jouw campuslocatie te kunnen inzien. Zodra wij de kamers hebben toegewezen, is het wel mogelijk om op aanvraag foto’s van jouw nieuwe kamer door te sturen.

  HZ en andere studenten

  Gapph is niet de vaste huisvester voor (HZ) studenten. Dit betekent dat op aanvraag wij de woonruimtes aan (HZ) studenten kunnen aanbieden. Een bezichtiging is geen vereiste maar is afhankelijk van de drukte uiteraard wel mogelijk.

  Het is handig dat je eerst het aanmeldformulier invult op onze website en de benodigde documenten aanlevert. Vervolgens kun je ons bellen of mailen om een bezichtiging in te plannen

 • UCR

  Als jouw dossier helemaal compleet is krijg je uiterlijk een maand voor aanvang te horen waar je gaat wonen. Je krijgt hierover bericht van ons per mail en je kunt dit vinden in jouw account onder menu item ‘Mijn Ruimte’.

  HZ

  Zodra jouw dossier compleet is, zullen wij jou aan aanbieding sturen van een kamer in 1 van onze leuke campussen. Ga je akkoord? Dan kunnen we de begin- en einddatum voor het contract met je bespreken.

  Student

  Ben je een student of stagiaire van een andere school? Dan bespreken wij de mogelijkheden voor een kamer persoonlijk met jou. En zullen we vanaf daar een aanbieding naar je sturen voor 1 van onze leuke campussen.

  Het getekende contract kun je altijd terug vinden in jouw account, zorg dat je het contract zelf ook opslaat en bewaard.

 • Inschrijven bij de gemeente van Middelburg is verplicht. Dit is via de website niet mogelijk, je dient fysiek langs te gaan. Je dient je ID/Paspoort mee te nemen en een kopie van je contract. Het adres van de gemeente is:

  Kanaalweg 3
  4337 PA Middelburg

 • Dat je de opgestelde huisregels naleeft en je verantwoordelijk opstelt. In verband met de tijdelijke aard van de ruimtes verwachten wij dat je flexibel bent en dat je in staat bent snel te verhuizen

 • Nee, dit is niet mogelijk. Er zijn twee einddatums namelijk 15 juli en 31 december. Dit betekend dat als er na 31 december wordt opgezegd, het contract doorloopt tot 15 juli.

  Ben je een (HZ) student? Dan spreken wij de einddatum gezamenlijk af.

 • Alle campussen beschikken over een internet verbinding. De internet verbinding is per campus verschillend. UCR regelt het kabelinternet. Tijdens de introductieweek ontvangen de UCR studenten een persoonlijke inlog.

  Tijdens de sleuteloverdracht ontvangen alle niet-UCR studenten de inloggegevens van Villex. Bekijk hier de internetverbindingen per campus.
  Bachtensteene = kabel internet
  Hof van Sint pieter = wifi
  Zuidsingel = kabel internet
  Roggeveenhof = kabel internet
  Koestraat = kabel internet
  Nieuwe Haven = zelf internet regelen met medebewoners
  Bagijnhof = kabel internet

  Om gebruik te kunnen maken van het kabel internet heb je een router nodig. Een router kan je aanschaffen bij bijvoorbeeld Mediamarkt of BCC.
  In de toekomst komt er ook WIFI in alle andere campussen. Zodra hier meer bekend over is, worden alle studenten geïnformeerd

  Zie hieronder de instructies voor het aansluiten van je router;
  1. Router aansluiten aan de muuraansluiting voor internet.
  Let op internetkabel in WAN (internet) poort aansluiten niet in poort 1, 2, 3 of 4.

  1. Laptop koppelen aan de router. Zie instructie boekje van je router.
   De router moet geconfigureerd worden om zo gebruik te kunnen maken van WIFI.
  2. Browser openen. Er wordt dan automatisch een pagina van quarantainenet geopend.
   Dit is de webpagina; https://qnet.ucr.nl/register
   Gebruik de inloggegevens van het Villex boekje of van UCR om
   verbinding te kunnen maken.
  3. Mocht het hierna niet lukken?
   Dan kan je met je router naar de ICT afdeling van UCR.
   Zij kunnen de router voor je controleren.
Start met typen